top of page
Search

Het belang van een uitlaatklep

Updated: Apr 15, 2021

In de allereerste aflevering van seizoen 2 spreken we (Judith en Shaniqua) samen met Safiël (@Saafievdg) over zijn rapteksten. Hij vertelt ons onder andere dat hij niet de grootste prater is, maar dat hij via zijn muziek wél over bepaalde onderwerpen kan praten. Wij denken dat iedereen wel zo een uitlaatklep zou kunnen gebruiken. We vragen ons alleen af hoe je erachter komt welke uitlaatklep het beste bij je past. De zoektocht naar een uitlaatklep kan moeilijk zijn aangezien we in een wereld leven waarin het voelt alsof alles wat je doet nuttig moet zijn en iets moet opleveren.


Wij hadden zelf al verschillende keren het idee om een podcast te maken, maar het heeft een tijdje geduurd voordat we tot actie over gingen. We wachtten steeds op het ‘juiste moment’ om te beginnen, maar dat moment kwam niet omdat we het te druk hadden met belangrijke dingen zoals school en werk. Opgegegeven moment realiseerden we ons dat we gewoon maar ergens moesten beginnen. We zagen eindelijk in dat het belangrijk is om ook gewoon dingen te doen die je alleen doet omdat je ze leuk vindt (en niet omdat ze belangrijk zijn voor je toekomst).


Door goed na te denken over wat we leuk vonden en door van te voren af te spreken wanneer we knopen door moesten hakken, kwamen we er steeds beter achter wat wel of niet bij ons paste. Bovendien is het voor ons een fijne gedachte dat je gaandeweg ook nog altijd van idee mag veranderen. Juist doordat we verschillende dingen uitproberen, soms achteraf gezien ook slechte ideeën, ontdekken we hoe we onze podcast zo leuk mogelijk kunnen maken. Er zijn al zoveel dingen die zogenaamd zouden moeten en daarom is het leuk als je iets voor jezelf vindt waarbij alles mag en alles goed is. Dus toen Safiël ons vertelde ons dat hij verschillende dingen heeft uitgeprobeerd (stand up comedy en veel verschillende soorten sporten) en dat rap uiteindelijk zijn ultieme uitlaatklep was, wilden we jullie motiveren om ook op zoek te gaan naar jullie eigen uitlaatklep. Zeker in deze tijd is het belangrijk om iets te doen wat jou blij maakt.


#Tips:

  • Schrijf je in voor verschillende lessen!

  • Probeer dingen uit die je vrienden leuk vinden om te doen!

  • Doe de dingen die je als kind altijd leuk vond om te doen, wie weet passen ze nog steeds bij je!

  • Denk niet te lang na of je iets wel of niet uit zou moeten proberen!
Klik hier voor de Uit den boze podcastaflevering over ritme en poëzie met Safiël.

Spotify: Saafievdg

Instagram: @saafievdg

Besproken liedjes in de podcast: ‘Gewoon verliefd’ & ‘Bae’


99 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page